Kwatta speelt

Kwatta Kweeste 6+

17 jun 2018 t/m 17 jun 2018

Op avontuur in het land van Oz

De Kwatta Kweeste is een voorstelling voor bange avonturiers en avontuurlijke bangeriken. Een voorstelling waarbij je niet rustig op je stoel zit, maar op reis gaat met het meisje Dorothy. Zij is verdwaald, vreselijk verdwaald in het land van Oz. Zij wil naar huis! Alleen de grote Mister Wizard schijnt haar te kunnen helpen. Maar waar is hij te vinden?

Samen ga je op ontdekkingstocht en ontmoet je meer figuren die iets kwijt zijn. De schorre vogelverschrikker is zijn verstand verloren, de leeuw mist zijn moed en de blikken robot heeft geen gevoel. Ook zij sluiten zich aan in de zoektocht naar de Wizard.

Maar in het land van Oz is niets wat het lijkt. Wie weet blijkt je klas ineens een motorbende, je juf een goede fee, de kleinste van de groep een held en je vader een bangerik. Misschien beland je zelf wel in de spotlights op het grote toneel… En wat is dat boze gezang dat overal klinkt?

Uiteindelijk draait het om één ding: thuis komen. Want wat betekent thuis zijn? En wanneer voel jij je thuis?

De Kwatta Kweeste is een theatraal en muzikaal avontuur voor de hele familie, vanaf 6 jaar, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Het is voorstelling, een ontmoeting, een tocht, een show en een reis naar wijsheid. Kortom een echte ontdekkingstocht met vele helpers en grote hindernissen. Wie gaat er mee op avontuur?

Credits

Concept en regie: Annelies van Wieringen
Dramaturgie: Cecile Brommer
Compositie en muziek: Jolle Roelofs
Spel: Enzo Coenen, Tessa de Lange, Kaatje Kooij, Jolle Roelofs, Florian Slangen
Muziek: Artur Vasnecovas, het Ulfts Mannenkoor, Fatima Alzhraa Hamo, Dawit Mengesteab, Saforia Keddo Dori, Lilya Keddo Dori, Seham Ortashey, Abubaker Saleh (muzikanten van de Mawteni Foundation)

Decor: 
Judith Hofland
Kostuums: Jorine van Beek
Gidsen: Rob van Baal, Denise Pippel, Sasha Slierendrecht, Miriam Voortman

eenmalige Sneak preview

De Kwatta Kweeste is een nieuw soort ervaringstheater waarbij je ogen en oren te kort komt. Je wandelt door het verhaal terwijl het zich om je heen voltrekt. De Kwatta Kweeste is nog volop in ontwikkeling. De eerste proefballon wordt opgelaten in de Dru Cultuurfabriek in Ulft, op 17 juni 2018. Een sneak preview van een wel heel bijzondere theater beleving voor het hele gezin… Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.